נכסים דיגיטליים מ-א' עד ת'
מתעניינים בתחום של השקעות אלטרנטיביות והשקעות בנכסים דיגיטליים בפרט? בין אם אתם רוצים לבנות נכס דיגיטלי מניב ראשון ורוצים לעשות את זה נכון תוך הימנעות מטעויות, או יש לכם ניסיון קודם בתחום של השקעות ואתם רוצים להוסיף לפורטפוליו שלכם נכסים אינטרנטיים שיתנו לכם הכנסה פסיבית, הגעתם למקום הנכון!
סמרטה זה המקום הנכון להשיג בו את הידע, הניסיון והכלים הנחוצים לצורך בניית נכסים דיגיטליים. בשונה מהמתחרים שלנו, שמציעים קורסים וסדנאות במודל שמאפשר רק למי שמלמד איך בונים נכס דיגיטלי להתפרנס, אנו רואים בכם שותפים עסקיים שלנו ונותנים לכם אפשרות להצטרף למערכת המסחרית המתקדמת של סמרטה, שתחסוך לכם טעויות של מתחילים, תעזור לכם לעלות מהר על הגל ותספק תמיכה לאורך כל הדרך.
רוצים לצרף נכס אינטרנטי מניב לתיק ההשקעות הדיגיטלי שלכם? הירשמו להדרכה מקיפה בנושא נכסים דיגיטליים מניבים עוד היום – ללא שום התחייבות מצדכם!
אבל לפני הכל… מה זה נכס דיגיטלי בכלל?
מעטים הם אלה שלא מודעים להגדרה הכללית של המילה "נכס", אבל בשביל להימנע מאי הבנה, הכוונה היא למשאב שיכול לייצר עבור הבעלים שלו הכנסות כספיות. דוגמאות קלאסיות לנכסים מניבים הם דירות ומגרשים להשכרה, מניות ועסקים רווחיים. כל הנ"ל "עובדים" בשביל מי שהם שייכים לו ויכולים להביא רווחים גם ביום שבו הבעלים לא מקדיש להם זמן, תשומת לב או עבודה מכל סוג. כיום, בעידן הדיגיטל, קיימות אפשרויות של השקעות קטנות יותר, כלומר השקעות אלטרנטיביות בנכסים דיגיטליים. כיום יש המון סוגים של נדל"ן דיגיטלי, כגון:
- ערוץ YouTube, לא רק כי אפשר לשלב פרסום ישיר ופרסום נסתר בתוך סרטוני הוידאו, אלא גם כי תוכנית השותפים של יוטיוב מזרימה כסף לבעל הערוץ.
- פרופיל ב-Instagram שיש לו אלפי עוקבים זה נכס אינטרנטי.
- אתרים וחנויות אינטרנטיות שמייצרים רווחים ממכירות, תנועה ועוד...
- חנות eBay תהפוך לנכס דיגיטלי נחשק, ככל שיהיה לה ותק יותר גדול, כמות ביקורות יותר גדולה, אחוז ביקורות חיוביות יותר גבוה ולימיטים גבוהים יותר של מכירות
- קבוצות Facebook שיש להן אלפי עוקבים ורמת מעורבות גבוהה - גם הן יכולות להוכיח את עצמן בתור נכסים דיגיטליים מניבים
- קבוצת Telegram עם הרבה עוקבים זה נכס דיגיטלי שמאוד משתלם להשקיע בו, כי אחוז המודעות הנקראות בו הוא מאוד גבוה
- חשבון Twitter עם כמות עוקבים גדולה זה ועוד איזה נכס דיגיטלי. סביר להניח שאילון מאסק יסכים.
למעשה, אפילו חשבון Pinterest (כן, האתר ההוא שמלא בתמונות של דברים מגניבים רנדומליים) יכול להביא תנועת גולשים גדולה, שניתן להמיר לכסף. השקעה אלטרנטיבית בנכס דיגיטלי יכולה להתבצע גם כשמדובר בנכס שנבנה על גבי פלטפורמה קיימת, גדולה ופופולאריות (כמו איביי, אמזון ורשתות חברתיות) וגם באתר שנבנה מאפס עבורכם (לדוגמא – אתר וורדפרס).
בניה של נכס דיגיטלי איכותי על גבי פלטפורמה פופולארית קיימת, תורמת גם לכם ישירות וגם לפלטפורמה עצמה, שזה משהו שבסופו של יום גם יתרום בטווח הארוך לנכס הדיגיטלי שלכם, בעקיפין. כלומר, כשאתם עושים השקעה קטנה בחנות איביי, שעם הזמן גדלה ומתפתחת, אתם תורמים למוניטין של איביי עצמה. ככל שהמוניטין של איביי ישאר טוב במשך השנים, כך גם הסיכון שהביקוש לחנות שלכם ידעך עם הזמן בגלל אובדן פופולריות של איביי כפלטפורמת מסחר יקטן.
מי ששוקל להיכנס לתחום של בניית נכסים דיגיטליים ואיננו סלבריטאי בעל פוטנציאל לצבור מיליוני עוקבים תוך זמן קצר, עדיף שינצל את היתרונות של הפלטפורמות הגדולות לבניית הנכסים הדיגיטליים שלו. גם לפלטפורמות הגדולות וגם לאתרים איקומרס עצמאיים יש יתרונות שכדאי לנצל. היתרון הראשי של הפלטפורמות הגדולות הוא פוטנציאל החשיפה הגבוה למשתמשים האחרים שלהן והיתרון הראשי של אתרים עצמאיים הוא יכולת השליטה המלאה בהם, כי הם לא כפופים לחוקי הפלטפורמות.
הזדמנויות כדאיות למי שרוצה לבנות נכס דיגיטלי כיום:
כיום קיימים מגוון סוגים של נכסים דיגיטליים מניבים ובאחוז לא מבוטל מהמקרים, בניית נכסים דיגיטליים וניהול נכסים דיגיטליים מהסוגים האלה התחילה בתור השקעה אלטרנטיבית של אנשים שחיפשו אופציות של השקעות קטנות למתחילים. לדוגמא:
-
בלוג נישתי - יש לכם תחביב שאתם מלאים תשוקה לגביו, מכירים את מה שקשור אליו לעומק ורוצים לשתף את שאר העולם בידע שלכם? בין אם מדובר בתיקון של אופניים חשמליים, הכנת אוכל, נגינה על גיטרה, תפירה, שמנים אתריים, איסוף תקליטים, התחום של השקעות אלטרנטיביות או כל דבר אחר שאתם באמת יודעים עליו הרבה ואוהבים אותו, אתם יכולים להיות בטוחים שבין מיליארדי האנשים שחיים כיום על כדור הארץ יהיו כאלה שיתעניינו במה שיש לכם לספר על הנושא הזה שאתם כל-כך בקיאים בו. להפוך בלוג כזה לנכס דיגיטלי פסיבי - זה בהחלט אפשרי, בין אם זה על ידי סקירת מוצרים שישלחו לכם יצרנים רלוונטיים, פרסומות דרך גוגל אדסנס, מכירת קישורים למקדמי אתרים או כל שיתוף פעולה אחר שתגלו שאפשרי לעשות כשיש לכם נכס דיגיטלי מושקע ואיכותי, שבאמת נותן ערך מוסף.
-
אתר שמייצר לידים - הכוונה היא לנכס וירטואלי שמספק מידע על שירות שמספקים בעלי מקצוע עצמאיים (כמו מנעולנים, רופאי שיניים, עורכי דין, אינסטלטורים ועוד) ונותן אפשרות להשאיר פרטי התקשרות או להתקשר ישירות עם בעל מקצוע ספציפי. על כל ליד שנכנס, בעל המקצוע שמכרתם לו אותו ישלם לכם כסף, כי זאת הזדמנות בשבילו לקבל הזמנת עבודה שלא היה מקבל ללא עזרתכם. בתור בעלים של נכס וירטואלי שמייצר לידים, אתם יכולים בייחד עם הבעל מקצוע להחליט האם יותר משתלם לכם לקבל מחיר נמוך יותר פר כל ליד שמגיע אליו דרך האתר, או סכום גבוה יותר עבור כל ליד שבסוף נסגר (כי במקרה השני, התוצאה הסופית תלויה לא רק בכם, אלא ביכולת של בעל המקצוע לשכנע את מי שהתקשר אליו באמת להשתמש בשירות שלו ולשלם לו על זה כסף).
-
קורס וידאו מוקלט - הבלוג שיצרתם מקבל הרבה תנועה של מבקרים? אנשים מעוניינים במידע שאתם משתפים בו בחינם ומוכנים לשלם אקסטרה בשביל להצליח כמוכם בתחום שאתם מבינים בו לעומק? כנראה שזה הזמן ליצור קורס מוקלט, שהוא נכס דיגיטלי פסיבי בפני עצמו. כמובן שחשוב לזכור שבמידה ומדובר בנישה שמשתנה בתדירות קבועה (כמו בניית אפליקציות, השקעות אלטרנטיביות בקריפטו וכד'), חשוב יהיה לדאוג לעדכן את המידע שאתם מספקים בקורס שלכם כל פעם שיש שינוי מהותי בתחום הנ"ל.
-
אתר אפיליאציה (שיווק שותפים) - מדובר בסוג נכס וירטואלי שמספק כמות גדולה של סקירות מוצרים שונים ומציע קישורים לרכישת אותם המוצרים. בכתובת של כל מוצר מופיע סוג של קטע קוד ייחודי, שמצביע על זה שהקונה הפוטנציאלי הגיע לעמוד רכישת המוצר ספציפית דרככם. עבור כל מכירה אתם מקבלים עמלה. קיים כמובן דמיון בין נכס מהסוג הזה לבלוג, אבל לא באמת חייבים ליצור בבלוג תחושה של "מנסים למכור לכם" ובהתאם גם לא חייבים לתת הרבה טאץ' אישי באתר אפיליאציה.
- אתר מסחר מקוון - בין אם מדובר באתר שדרכו אתם מוכרים מלאי של מוצרים או אתר דרופשיפינג (כלומר, אתם לא מחזיקים במלאי שמוצע למכירה באתר שלכם), שתי האופציות יכולות לעבוד נהדר בעידן הדיגיטל שאנחנו חיים בו.
איך כדאי להתכונן לקראת הקמת נכס דיגיטלי ואיך בונים נכס דיגיטלי תוך מזעור טעויות וסיכונים?
בוני אתרים יש כיום בשפע ולמצוא אנשים שעוסקים בבניית נכסים דיגיטליים שהם אתרי אינטרנט לא מהווה כיום אתגר עבור אף אחד. לגרום לאתר שלכם להביא רווחים זה האתגר האמיתי ולכן חשוב קודם לחקור את התחום שבו יעסוק הנכס הדיגיטלי שלכם לעומק ולוודא שאתם באמת מוכנים להשקעה הזאת, גם אם מצאתם ב-FIVERR בונה הודי עם פורטפוליו מרשים ומחירי רצפה ולרגע קיבלתם רושם שמדובר בהשקעה קטנה ונטולת סיכון.
הצ'ק ליסט הבא כולל שאלות שחשוב לוודא שאתם בטוחים שהתשובות אליהן חיוביות, לפני שאתם מבצעים השקעה בנכס וירטואלי:
- האם יש לך יכולת שליטה בסיסית ביישומי מחשב ובמערכת ניהול התוכן שעליה יהיה בנוי הנכס?
- במידה ומדובר בבלוג, קורס או אתר אפיליאציה, האם אתה באמת בקיא בנישה שבחרת?
- האם אתה סגור על בחירת סוג הנכס הדיגיטלי?
- אתה בטוח שהנישה שבחרת באמת רווחית, בין אם מדובר בתחום פופולארי או נישה צרה של מוצרים יקרים?
- האם מדובר ברמת תחרות שאפשרי להתמודד איתה ולא בתחום שעסקים ותיקים שולטים בו כבר שנים ביד רמה?
- יתכן שיש לך רעיון להשקעה אלטרנטיבית שאתה מאמין בפוטנציאל שלה אפילו יותר ועדיף להשקיע דווקא בה?
- מה סדר גודל של רמת הרווחיות של המתחרים שלך?
- האם יש לך קשרים לצורך יצירת שיתוף פעולה, או לפחות כמה רעיונות של אנשים או חברות שכדאי לפנות אליהם?
- האם ביצעת מחקר מילות מפתח דרך Google Ads, או Google Trends כדי לוודא שהנכס שלך יעסוק בנישה שעדיין רלוונטית וצפויה להישאר רלוונטית ורווחית גם בעתיד ולא בטרנד חולף (זוכר שפעם ספינרים נמכרו ממה טוב? מישהו זוכר היום מה זה ספינר בכלל?)
- באיזו דרך אתה מתכנן להשיג תנועת גולשים לאתר? (פוסטים אורחים בבלוג, יצירת קשר עם משפיענים, תשלום על פרסום באינטרנט לאיש מקצוע, השתתפות בתוכנית אירוח בטלוויזיה וכו' וכד')
גם אם השקעות אלטרנטיביות בנכסים דיגיטליים נחשבות להשקעות קטנות יחסית להשקעות בנדל"ן או רכישת עסקים פיזיים קיימים, עדיין מדובר בהשקעה שדורשת זמן, כסף, יצירתיות והרבה מוכנות להשקיע בשביל להצליח. תוודאו שאתם נמצאים באמת במיינדסט המתאים בשביל להשקיע.
בניית נכסים דיגיטליים - איך היא ת'כלס נעשית והאם התחום הזה של השקעות אלטרנטיביות שונה במהותו מהשקעות בנכסים פיזיים?
אם כל מה שידוע לכם נכון לעכשיו זה שאתם רוצים לפנות לכיוון של השקעות אלטרנטיביות, אבל אין לכם ניסיון עבר בתחום של נכסים דיגיטליים, כמובן שכדאי קודם כל להשקיע זמן בלמידת התחום על בוריו, בעזרת קורס או ליווי של מנטור עם מוניטין טוב שעזר לאנשים כמוך בעבר להצליח בתחום.
במידה ואתה מגיע עם ידע קודם בבניית אתרים, שיווק או ניסיון בעבודה כגון ניהול חנות אינטרנטית בתור עובד שכיר, יש סיכוי גבוה שיהיה לך יותר קל להתקדם, אבל מומלץ מאוד להשתמש במיקור חוץ כמה שיותר בשלבים הראשונים, כדי להיות בטוח שהיסודות שעליהם הנכסים הדיגיטליים שלכם נבנים הם באמת איכותיים ואתה לא נשען על קנה רצוץ בתחילת הדרך.
כמו שהשקעות במשרדים להשכרה הן לא השקעות קטנות למתחילים, ככה השקעה בנכסים דיגיטליים זה לא אפיק השקעה בשביל אנשים שמנותקים לגמרי מעולם הדיגיטל ולא מוכנים אפילו להסתמך על מומחים שיודעים את העבודה שלהם בתחום הזה.
גם אם המטרה שלכם היא ללמוד איך להקים ולשווק נדל"ן דיגיטלי לגמרי בכוחות עצמכם וללא שום עזרה מבחוץ, מומלץ לראות בתחילת הדרך איך אחרים עושים את זה.
3 פרמטרים לבחירת נישה עבור נכס אינטרנטי
מי שאומר שהשקעה בנכסים דיגיטליים מצריכה זיקה לתחום שיעסוק בו הנכס, כנראה צודק במקרה ומדובר בנדל"ן דיגיטלי כמו בלוג. מי שיטען שאפשרי למכור מוצרי צריכה ביתית בלי להחזיק בבית את כל דגמי מכונות הכביסה ותנורי האפיה שמופיעים באתר האי-קומרס שלך, כנראה צודק גם הוא.
יש אנשים שמחזיקים בתיק השקעות דיגיטלי שמבוסס שהמוצרים האהובים עליו באתרים שנכללים בתיק הזה הוא נטו המוצרים שמביאים לו הכי הרבה כסף ויש אנשים שיהיו מוכנים להרוויח פחות, אבל לא לסטות מהמסלול של כתיבת בלוג אך ורק על נושא שמאוד קרוב לליבם. יש גם כאלה שירוויחו יותר דווקא מהסיבה הזאת, כמובן.
לאיזו קבוצה אתם משתייכים, בפועל פחות משנה בשלב ההתחלתי. כן מומלץ להתחשב בפרמטרים הבאים כשאתם שוקלים איזו נישה לבחור:
- רמת האקטואליות - האם מדובר במשהו שיש לו ביקוש קבוע (כל השנה, או כל שנה), משהו עונתי או אפילו זמני בלבד? אפשרי להתפרנס יפה גם ממכירת חלקי רכבים (כל שנה, כל השנה), גם ממכירת לידים לטכנאי מזגנים (יותר בקיץ) וגם מגימיק חדש שהפך להיות טרנדי אתמול (זוכרים עדיין מה זה ספינר? אולי גם זוכרים מה זה טמגוצ'י?!) ולאו דווקא יעניין מישהו בעוד חודש. הכלים והציפיות צריכים להיות מותאמים אבל.
- התעניינות והבנה בתחום - שוב, הכווונה היא לאו דווקא לזיקה אדירה למוצר או תחביב ספציפי מצידכם. אפשרי גם לייצר אתר של מכירת לידים לעורכי דין מבלי להיות נוכח בבית משפט אפילו פעם אחת בחייכם. במידה ואתם ניגשים לאתגר חמושים בתקציב מספיק גדול וצוות פרילנסרים שכולל בונה אתרים, גרפיקאי, קופירייטר ומקדם אתרים שיודעים את העבודה שלהם, אין סיבה שלא תצליחו. מה שכן, מאכל שעשוי ממרכיבים טריים ואיכותיים צפוי לצאת עוד יותר טעים, במידה ונעשה באהבה. על אחת כמה וכמה, יש סיכוי גבוה שתהיה לכם יותר מוטיבציה להתאמץ ולהצליח כשאתם עוסקים בנישה שבאמת יש לכן עניין בה.
- יכולת אמיתית להרוויח - גם אם אתם יודעים הכל על מוזיקה בסגנון "גריינדקור" ומוכים לכתוב סקירות על אלבומים שיוצאים בתחום הזה כל יום, כל היום, במידה ואתם חולמים להפוך נכס דיגיטלי שמוקדש לזה למקור פרנסה עיקרי, לא סביר שתצליחו, גם כי מדובר בנישה נישאתית ביותר וגם כי חוסר רווחיות כלכלית זאת נורמה נטולת יוצאי דופן בתחום הזה.
ת'כלס, גם למרות שאין ספק שללידים של עריכת דין יהיה ביקוש, עדיף שלא תתעסקו עם זה כל עוד אין לכם מספיק משאבים בשביל להצליח בתחום כה תחרותי. תשתדלו להיות אובייקטיביים ולבחור נישה שיש לה ביקוש, שיש לכם עניין בה, יש לה פוטנציאל להניב לכם רווחים ויש לכם בעצמכם את היכולת להביא את הנכס הדיגיטלי למצב שהוא מצליח להתחרות באחרים.
האם כדאי לקפוץ על הזדמנויות של נכס דיגיטלי למכירה?
כמו במקרה של נכס פיזי, יש סיכוי שמציעים לכם הזדמנות שיכולה להשתלם עבורכם, בגלל שהמוכר החליט להשקיע את המשאבים שלו במשהו שלדעתו יכול להניב לו רווחים גדולים יותר. כמובן שלא תמיד זה המצב וכדאי מאוד לבצע בדיקת מוסך לכל נכס דיגיטלי שמציעים לכם למכירה. תבדקו את ההיסטוריה של הנכס ואת כל מה שנלווה אליו (לדוגמא, אם מדובר בחנות אינטרנטית, תעשו אנליזה עמוקה של היסטוריית המכירות שלה, מצב בריאות האתר והפוטנציאל התפתחות שיש לחנות לטווח הקצר ולטווח הארוך).
יתכן מאוד שגם בעתיד אתם תמצאו את עצמכם מגיעים למסקנה שאתם רוצים להציע נכס דיגיטלי למכירה, כי אתם רוצים לבנות נכס דיגיטלי להשקעה בנישה אחרת. כמו שלא כל בן אדם שמוכר רכב יד שניה הוא שרלטן, אבל כדאי לבדוק את הרכב טוב לפני הרכישה, כך גם נכס דיגיטלי למכירה זאת לאו דווקא מלכודת, אבל גם לא בהכרח הזדמנות ששווה לקפוץ עליה לכל אחד.
השקעה בנכסים דיגיטליים - אילו סיכונים היא טומנת בתוכה?
גם אם השקעות דיגיטליות הן השקעות קטנות משמעותית מהשקעות בנכסי נדל"ן פיזיים, השקעה בנכסים דיגיטליים טומנת בתוכה סיכונים דומים שחשוב להיות מודעים אליהם, אבל לא לתת להם להפחיד אתכם.
-
תחרות - בגלל שמדובר לרוב בהשקעה אלטרנטיבית שדורשת השקעה של סכומי כסף קטנים יותר, הנישה הזאת מושכת אליה אנשים רבים בכל העולם, מה שמגדיל את התחרות. חשוב לעשות בדק בית ולוודא שאתם מוכנים באמת להתמודדד עם רמת התחרות שדרושה בשביל שנדל"ן אינטרנטי שהחלטת להשקיע בו באמת יספיק לעבור לרווחיות, לפני שיגמרו לכם המשאבים שאתם מקציבים בשבילו.
-
חוסר זמן - אל תאמינו למי שמספר שנכס דיגיטלי דורש חצי שעה עבודה מהסמארטפון בחודש בשביל שתתעשרו. עדיף להתחיל לעבוד בכל הכוח על פרויקט כשאתם בטוחים שבאמת יהיה לכם זמנו בשביל לעסוק בו, מאשר להתחיל הכי מהר שאפשר, להזניח אותו עקב חוסר זמן, להיכשל מבחינת יעדים ומטרות שהצבתם לעצמכם, להתייאש ולאבד את האמונה ביכולת שלכם להצליח. הקשר בין סיפורים על ניהול נכסים דיגיטליים שלא מצריך זמן נועד בשביל למכור יותר בקלות שקרים לאנשים שלא מבינים מהו נכס דיגיטלי מלכתחילה ואיזו עבודה צריך להשקיע כדי שהוא יניב רווחים.
-
כסף - הסיכוי שהשקעות אלטרנטיביות לא יחזירו את ההשקעה קיים, כמו במקרה של השקעות מכל סוג אחר. חשוב שהעריך נכון את היכולות שלכם, את התקציב שלכם ואת רמת הגמישות שלכם במידה ויהיה צורך לעשות שינויים דרסטיים. לא פחות חשוב לזכור שמה שלא הורג מחשל, לנתח לעומק את הסיבות לכישלון במידה והוא מתרחש, ללמוד מהטעויות האלה ולא לפחד להסתכן בצורה חכמה בעתיד. כדאי גם לזכור שהניסיון שתצברו בתחום של השקעות קטנות למתחילים יכול לעזור לכם להצליח בתחומים נוספים בעתיד.
- זיקה יתרה לנישה הלא נכונה. נישה לא נכונה יכולה להיות:
- נישה תחרותית מדיי בייחס ליכולות שלך להתחרות באותה תקופה
- נישה לא מספיק רווחית (ביקוש בדעיכה או חוסר רווחיות בנישה מלכתחילה)
- תחילת שיווק באיחור שהשוק לא סולח (לדוגמא - תחילת שיווק תחפושות פורים בימים שבהם כבר לא מסתכנים בהזמנת תחפושת בחנות אינטרנטית, כי היא עלולה להגיע לאחר החג)
-
הקדמת הזמן של הנישה (אל תתפלאו שלא קונים מכם תחפושות של הלווין בחודש מאי, גם אם אתם משקיעים תקציבים גבוהים מאוד על הפרסום. סביר להניח שלא ישאר לכם לא תקציב פרסום ולא רצון להתעסק שוב עם הנישה הזאת כעבור כמה חודשים, כשזה באמת יהיה רלוונטי)
- חוסר זיקה לנישה שבחרתם - התעסקות עם משהו שלא אוהבים ו/או לא מבינים יכולה בהחלט לגרום לטעויות תמימות שעולות ביוקר ולהביא לאובדן מוטיבציה, גם אם ידוע שהפוטנציאל הרווחי הוא גבוה
תיק השקעות דיגיטלי - אילו נכסים כדאי לכלול בו?
כמו במקרה של השקעות בנכסים מכל סוג אחר, מומלץ לא לשים את כל הביצים בסל אחד ולכלול בתיק השקעות דיגיטלי מגוון נכסים דיגיטליים שונים שבנויים על פלטפורמות שונות. כל תיק השקעות מתחיל מנכס אחד וזה סדר גמור להתחיל מהקמת נכס דיגיטלי כמו חנות איקומרס אחת בלבד, אבל כדאי לייצר גם נכסים דיגיטליים שישמשו לווינים לנכס הראשי, כמו נכסים שנמצאים על הפלטפורמות הגדולות (עמוד פייסבוק עסקי, פרופיל אינסטגרם, טיקטוק, פינטרסט ועוד). בנוסף לחנות המכוונת, כדאי שבאתר יופיע בלוג עם מאמרים שנותנים ערך מוסף, שלימים יהפוך בעצמו לנכס דיגיטלי שמביא תנועה אורגנית לאתר ויכול לשמש בתור נדל"ן דיגיטלי להוצאת קישורים לנכסים דיגיטליים אחרים שלכם ומכירת קישורים לאתרים אחרים שלא מתחרים באתר שלכם.
ככל שהרווחים מתיק ההשקעות הדיגיטלי שלכם גדלים ואיתן ההשקעות החוזרות בנכסים חדשים, מומלץ להשקיע במגוון סוגי נכסים שונים, שנמצאים בנישות שונות, בשביל לפזר את הסיכונים.
האם קיימים נכסים דיגיטליים מניבים מסוג "שגר ושכח", שלא זקוקים לתחזוקה?
להציג נכס דיגיטלי בתור השקעה כספית חד פעמית שעובדת על אוטומציה מלאה ו"מדפיסה כסף" עבורכם כל שארית חייכם זאת שיטה שמשתמשים בה בשביל לתפוס את תשומת הלב של אנשים שלא מתעניינים בנכסים דיגיטליים ולא מודעים לכל העבודה שכרוכה במינוף הנכסים האלה.
אכן קיימות הרבה דרכים לחסוך עבודה בעזרת כלים אוטומטיים שונים וכוח עבודה של עוזרים וירטואליים, אבל גם אם תמצאו נישה שבלי יותר מדיי מאמץ תצליחו להקים בה נכס דיגיטלי רווחי, חשוב שתזכרו את העובדה הפשוטה שלא סביר שלא יגיעו מתחרים שיעשו עבודה יותר יסודית, ישקיעו יותר מכם ובסוף יחטפו את נתח השוק שלכם, אם תחשבו שהנדל"ן הדיגיטלי שלכם ימשיך להדפיס בשבילכם כסף לנצח.
סמרטה נמצאים לצידכם לאורך כל הדרך ואנחנו נעזור לכם לנהל את הנכסים הדיגיטליים שלכם ואת צוות העוזרים הוירטואליים שלכם בצורה יעילה ואפקטיבית.
השקעה בנכס אינטרנטי בלי לשים לב לכך - האם זה אפשרי?
נשמע כמו שאלה מוזרה? בטח תתפלאו לגלות שבנוסף גם התשובה אליה, באופן מוזר לא פחות, חיובית! כשאתם קונים דומיין, פותחים חשבון באיביי (גם אם לצורך רכישות בלבד), באינסטגרם ובכל פלטפורמה אחרת, אתם בעצם מבצעים השקעות קטנות בתחום של נדל"ן דיגיטלי. אלה באמת השקעות קטנות מאוד, בהתחשב בעובדה שפתיחת חשבונות בפלטפורמות הנ"ל היא אפילו חינמית לגמרי.
גם אם תגלו שהזמן שהשקעתם בשנות נעוריכם בבלוג שהקמתם על פלטפורמת ישראלבוג לא הוכיח את עצמו בדיעבד בתור השקעה בנכס אינטרנטי, במידה ויש לכם פרופיל באיביי שפתחתם לפני 20 שנה ואתם לא משתמשים בו, אין ספק שתצליחו למצוא לו קונה שיהיה מוכן לרכוש אותו.
השקעות קטנות שנעשו בנכס וירטואלי וצברו וותק, יכולות להביא לכם דיבידנדים שלא חשדתם שמגיעים לכם. אם אתם תוהים עכשיו מהו נכס דיגיטלי שיתכן שנמצא ברשותכם ושווה כסף, מומלץ לעבור על רשימת כל האתרים והפלטפורמות שיש לכם גישה אליהם ולפחות לעשות חיפוש פשוט בגוגל כדי לברר האם יש למשהו מתוכם שוק.
נכס וירטואלי באמת יכול לפרנס אתכם? נדל"ן אינטרנטי יכול להביא יותר כסף מנדל"ן פיזי?
לא כל נכס דיגיטלי מגיע לרמת רווחיות בסדרי גודל כאלה, אבל תחום הדיגיטל נמצא בתאוצה מתמדת וצומח בקצב יותר גבוה מהקשב שבו נדל"ן פיזי מספיק להתייקר. הוצאה של כמה עשרות אלפי שקלים לא תצליח לממן לכם דירה להשקעה, אבל השקעות אלטרנטיביות בנכס וירטואלי בסדר גודל כזה של סכום יכולות להביא רווחים גדולים עשרות מונים מגודל ההשקעה.
קניית נכס דיגיטלי פסיבי לעומת הקמת נכס דיגיטלי להשקעה מאפס - באילו מקרים יש לאופציה אחת יתרון מובהק על פני האופציה השניה?
לפני הכל, כמובן שחשוב לציין שבמידה ואתם שוקלים קניית נכס דיגיטלי מכל סוג שהוא, חשוב מאוד לבדוק את הנכס הזה מכל הכיוונים. גם במידה ויש לכם חברים שמבינים יותר מכם בתחום והם יכולים להביע חוות דעת על הנכס שאתם שוקלים לקנות, חשוב שתזכרו שההחלטה היא בסופו של דבר שלכם וכל האחריות מוטלת עליכם.
אז במידה ובדקתם לעומק ואתם בטוחים שמדובר בעסקת קניית נכס דיגיטלי משתלמת ויש ברשותכם את המשאבים הנחוצים לרכישה הזאת, מדובר באופציה שכדאי ללכת עליה.
סיבה טובה לבחור באפשרות הזאת היא החיסכון בזמן ובמאמצים שדרושים בשביל להקים את הנכס על הרגליים מאפס, שכבר נעשו עבורכם על ידי מישהו אחר.
בדרך הזאת, כל עוד יש לכם את המשאבים הדרושים, אפשרי גם להגיע בזמן מינימלי למצב שבו אתם מחזיקים במגוון נכסים שונים, עם סיכונים מפוזרים בצורה טובה ותוצאות שאחרים צריכים להשקיע המון זמן ועבודה בשביל להגיע אליהם.
הקמת נכס דיגיטלי מאפס מתאימה יותר לאנשים ש:
- מתעניינים בהשקעות קטנות למתחילים מהסיבה שאין להם אפשרות לקנות נכס רווחי מוכן
- רוצים להתנסות בכל התהליך ולאורך כל הדרך, החל מהקמת נכס דיגיטלי מאפס ועד שיגיע לרווחיות
- יש להם את הזמן בשביל זה
- רוצים להכיר את כל התהליך על בוריו ולשלוט עליו באופן מלא
- רוצים ללמוד לפתח נכסים דיגיטליים ולמכור בעתיד נכסים מוכנים לאנשים שרק גילו מהו נכס דיגיטלי ורוצים לרכוש את הנכס הראשון שלהם
- מבינים שלמרות שהם לא ישלמו סכום גבוה בפעימה אחת, לאורך הזמן עדיין יהיה צריך להשקיע זמן וכסף ביצירת תכנים ותחזוקה של הכנסים הדיגיטליים
שורה חתונה – אם מעניין אתכם רק ניהול נכסים דיגיטליים ואתם רוצים להכנס לתחום של השקעות אלטרנטיביות נטו בתור משקיעים שקונים נכס מוכן, אין סיבה לא לחפש נכס דיגיטלי איכותי שיתאים לכם.
אם אתם מחפשים השקעות קטנות למתחילים ורוצים לחסוך בהוצאות, יש לכם את כל הזמן הדרוש בשביל להתעמק בכל הפרטים ורצון להפוך להיות מומחים ביצירה של נדל"ן אינטרנטי, אתם תוכלו להסתדר גם בלי לרכוש נכסים אינטרנטיים.
לסיכום
התחום של השקעות אלטרנטיביות בכלל והשקעות הנכסים דיגיטליים בפרט הוא תחום פורח, שתופס תאוצה מיום ליום ויש בו פוטנציאל רווחיות גבוה. הוא בהחלט אל מתאים לכל אחד, אבל מי שמחפש דרך חדשה או נוספת לייצר הכנסה, כדאי שיבדוק האם התחום הזה יכול להתאים לו. כמו כל דרך לייצר הכנסות, יש בתחום הזה תחרות ואתגרים שצריך, כדאי ובסופו של דבר משתלם להתגבר עליהם. המטרה של סמרטה היא לעמוד לצידכם לאורך כל הדרך ולספק תמיכה מלאה לכל הלקוחות שלנו.
רוצים לדעת יותר על האופציה של השקעות אלטרנטיביות בנכסים דיגיטליים? הירשמו למפגש הקרוב שלנו!